Historie van kennel van de Geasten;


Soes 1In 1963 deed de eerste rashond intrede in huize Munnik,de Welsh Springer Spaniel "Duncan" gevolgd door "Alexander". Met deze beide reuen gingen we naar shows. Het virus was aangeslagen,en mijn moeder Mevr.Munnik-Oskam richte kennel van de Geasten op. Een kennel die niet zonder succes is gebleven. Vele zelfgefokte kampioenen volgden. Waaronder ook nog de Sussex Spaniels. Daar ik in het bezit was van een paar Welsh Springers binnen de kennel ,was het logisch dat wilde ik gaan fokken ,dit onder de zelfde kennelnaam ging doen. Toen het moment kwam dat mijn moeder aangaf dat ze wilde afbouwen,ben ik door gegaan. Daar naast trainde ik de Welshen voor de jacht,aangemoedigd door Tineke Antonisse. De Welsh Springer is echter een moeilijk africhtbare hond en op een zeker moment zocht ik toch een iets makkelijker trainbare hond.

De keuze werd weloverwogen genomen. Kennissen van mij waren in het bezit van een Flatcoated Retriever,die vlot en reuze snel werkte. Het ras sprak mij aan,en toen hun teef Ebony haar tweede nest kreeg,besloot ik een teefje uit dat nest te nemen. Black Aredy's Blackbird was een feit,gefokt door Tom Deary. Birdy zoals ze werd genoemd voldeed perfect aan mijn verwachtingen. Ze was een grappige,reuze lieve hond,die werkte als een trein. Buiten dat was ze ook nog een erge mooie Flatcoat. En toen haar gezondheidsuitslagen goed waren ,kroop het fokkersbloed toch naar boven. Had ik haar in eerste instantie alleen maar voor het trainen,was het toch zonde om er niet mee te fokken. De eerste Flatcoats onder de kennelnaam van de Geasten werden geboren. De Flatcoats hebben langzaam de Welsh Springers verdrongen,maar het ras heeft nog altijd een warm plekje in mijn hart. De vijfde generatie Flatcoats van de Geasten lopen reeds rond ,allen met een vogelnaam op hun stamboom.

Start ] [ Historie ] Birdy ] Blue ] Marie ] Becky ] Black Farmers Free As A Bird ] Molly ] Jailbird v/d Geasten ] Mekka & Bella ] Foto 1 ] Foto 2 ] Foto 3 ] Pups ] trimsalon.geasten.nl/ ]